Mondhygiëne Friesland - Voor ondersteuning op het gebied van mondhygiëne.

Kunt u om wat voor reden dan ook niet op bezoek bij de mondhygiënist, beschikken wij over de middelen om bij u te komen! 

Steeds meer mensen behouden tot op hoge leeftijd hun eigen tanden en kiezen. In het verpleegtehuis signaleren vaak ernstige gebitsproblemen. Dit is de reden waarom wij zijn gestart met "mondzorg aan huis" 

Heeft u implantaten of een volledige gebitsprothese (kunstgebit)? Dan denkt u misschien dat u geen mondzorg nodig heeft. Dat is een veel gehoorde misvatting, want ook dan is het nodig dat u regelmatig een controle laat uitvoeren door de tandarts of mondhygiënist.

Goede mondzorg is belangrijk voor de kwaliteit van leven. Dit geldt zeker voor bewoners van verzorg- en verpleeghuizen. Wie een gezonde mond heeft is gezonder, kan beter eten, ziet er verzorgd uit en heeft minder last van een slechte adem. Bewoners in een verpleeghuis zijn vaak afhankelijk van hun verzorgers wat betreft hun mondverzorging en zijn vaak niet in staat de mondhygiënist te bezoeken.

Onze behandelingen zijn in eerste instantie gericht op preventie, dus het voorkomen van tandvleesproblemen en gaatjes in het gebit.  Op dit moment brengen wij regelmatig een bezoek aan verpleegtehuizen en zorgwoningen in Balk, Joure, Lemmer, Sint Nicolaasga.

Niet alleen voor eigen tanden maar ook voor het kunstgebit kunt u een beroep op ons doen. Wij werken nauw samen met Steven de Vries Tandtechniek.  http://www.gebitsprothese.nu/

Bel of mail gerust als u meer informatie wenst!